Acht-honderd jaar Handelse geschiedenis

Met een kleine werkgroep wordt er hard gewerkt aan een overzicht van de Handelse bewoning. Vooral van de laatste 200 jaar. Als alles volgens plan verloopt kan dat ‘jubileumboek’ in de loop van het volgend jaar – wanneer Handel 800 jaar bestaat – gepresenteerd worden.

Voor iedereen die nu al meer wil weten over Handel en haar geschiedenis zijn er in het verleden al diverse publicaties geweest waarin (delen van) de Handelse geschiedenis werden beschreven. Het ging dan vooral over Handel als bedevaartsoord. En natuurlijk neemt de Handelse Kapel, met Maria en haar verering en de vele processies, in de eerste 700 jaren van Handel een zeer prominente plaats in.

Het boekje “In eeren ende oirbaer onser vrouwe te Haenle” van de hand van Peter Lathouwers is aan iedereen aan te bevelen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Handelse bedevaart.

Afbeeldingsresultaat voor In eeren ende oirbaer onser vrouwe te Haenle

Dit boekje is verkrijgbaar bij:

Peter Lathouwers, Pastoor Castelijnsstraat 33, Tel. 323940

Piet Hubers, Landmeerseweg 29, Tel. 326015