Open Kunst-, Atelier- en Werkplaatsroute

In 2020 vieren wij het 800-jarige bestaan van Handel. De commissie Handel800 is al druk bezig om van 2020 een prachtig feestjaar te maken. Met de medewerking van verenigingen en particulieren moet daar zeker iets moois van te maken zijn.

Als uw dorpsgenoot wil ik graag een bijdrage leveren met het initiatief van een kunst-, atelier- en werkplaatsroute. Kortweg is het idee dat gedurende het jubileumjaar, op vooraf vastgestelde data, inwoners gelijktijdig ruimten openstellen om ook anderen te laten genieten van dat wat men zelf heeft gemaakt of ten uitvoer brengt. Het hoeft beslist niet altijd het predicaat van kunst te dragen om bewonderd te kunnen worden. Verras de gemeenschap met uw creativiteit en presenteer uzelf via uw werk of hobby; ambachtelijk of kunstzinnig.

Activiteiten waar u zoal aan kunt denken: schilderen, (sier)smeden, tekenen, handvormen of draaien van klei, beeldhouwen, houtbewerken en metaalbewerken. Er zijn misschien ook hobbyisten die prachtige bouwwerken van luciferhoutjes of lego-stenen maken. Wat te denken van modelbouw; spoorbanen, schepen of vliegtuigen?

De activiteit hoeft zich niet te beperken tot alleen het tentoonstellen van objecten; het kan ook gaan om een demonstratie of een workshop. Aarzel niet, en laat wat van u horen. Het zou mooi zijn indien we ons jubileumjaar een extra feestelijke tint kunnen geven door een groot en enthousiast aanbod van individuele initiatieven.

Brigitte van Braam, Handel
Telefoonnummer: (06) 85783410
E-mailadres: jitakeramiek@gmail.com