Bijna kwart van Handelse bevolking aan de quiz

Het coronavirus zorgt bij ons ieder voor beperkingen in het dagelijkse leven. Een avondje uit eten wordt eten afhalen, een borrel op het terras wordt een flesje bier in eigen tuin en een avondje naar de film wordt een al hangend in de bank proberen de zoveelste slechte Netflix film te voltooien.

Tijd voor wat actie!

Daarom werd op zaterdag 7 november de eerste editie van de ‘in je eigen hut quiz’ gehouden! Zoals de naam al verklapt was het bij deze Handelse spelshow de bedoeling dat je vanuit je eigen huiskamer (of hut) deelnam aan de quiz. Via je smartphone of tablet kon je inloggen om de quizvragen te beantwoorden, die via een livestream werden gepresenteerd door de quizmasters Dirk en Gijs.

Vanuit de ‘meest luxe huiskamer’ van Handel werd de livestream opgenomen door Udo Bouw en een heel bataljon aan camera’s. Met een quizteam achter de schermen en DJ Sam als muzikaal intermezzo waren verder alle ingrediënten aanwezig om er een mooie avond van te maken.  

En blijkbaar hadden jullie er ook wel zin in! Maar liefst 104 teams gaven zich op om deel te nemen aan de quiz! Volgens quizmaster Dirk deden er gemiddeld 4 personen mee per team, dus 104 x 4 = 412 personen(aldus Dirk)! Bijna een kwart van alle inwoners van Handel!

De quiz bestond uit 80 veelzijdige multiple choice vragen, verdeeld over 8 categorieën zoals corona, sport, Handel en muziek. De quiz werd uiteindelijk gewonnen door team ‘Voetbalvrouwen’. Zij wonnen een overheerlijke gourmet prijs van Foodies&Zo.

Daarnaast werden er nog 5 open vragen gesteld, die via e-mail beantwoord moesten worden en werd gewonnen door de familie Donkers. Tijdens de quiz werd ook ‘het geluid van Handel 800’ afgespeeld, wat de deelnemers moesten raden. Uiteindelijk werd het geluid van het indrukken van een desinfectie-gel-pompje goed geraden door team K quiz ‘m nie!

Om nog wat extra ‘schwung’ te geven aan de avond werd ook nog een bonusopdracht verstrekt. Hierbij moesten de deelnemende teams hun ‘hut’ zo origineel mogelijk in kerstsfeer brengen. De winnende foto werd gemaakt door team ‘Het leven is geen ponykamp’ met hun kleine menselijke kerstboom.

Tot slot willen we de sponsoren van de prijzen, de van Dijk Groep voor de locatie en de Gemeente Gemert-Bakel nogmaals hartelijk bedanken! Wellicht komt er in de nabije toekomst nog een editie, wanneer de quarantaine-perikelen zich voor blijven doen! We hopen dan natuurlijk wederom op veel deelnemers en weer een skonne avond!

Bedankt en blijf veilig!

De organisatie van de ‘in je eigen hut quiz’

Pim Bexkens
Pauly en Leo van den Boogaard
Dirk Beekmans & Evie van Hout
Gijs Bexkens
Paul van den Heuvel
Udo Bouw
‘DJ’ Sam Bexkens