Uitleg voor het besluit tot CoronaCheck-app op Feestweekend

Wij, als organisatie van het Feestweekend Handel800, hebben in de afgelopen 16 maanden veel lastige beslissingen moeten nemen. De laatste beslissing van deze week was dan nog wel de moeilijkste.

Ons doel is om voor iedereen een leuk en gezellig feestweekend aan te bieden als afsluiting van een feestjaar dat anders is gelopen dan verwacht en gehoopt. De beslissing om op de feestavonden bezoekers alleen toegang te verlenen met een QR-code op de CoronaCheck-app is dan ook niet genomen om veel meer mensen te trekken, maar om er zeker van te zijn dat iedereen die er is gezond is en we na het feestweekend allemaal gezond terug kunnen kijken op een mooi weekend. Daarbij leek het ons heel lastig om 300 mensen een hele avond na het nuttigen van alcoholische versnaperingen op 1,5 meter afstand te houden met mogelijke coronabesmettingen en flinke boetes als gevolg.

We vinden het heel jammer dat er nu afmeldingen van echte Handelse mensen zijn die zeker bij de afsluiting van het feestjaar van hun dorp horen te zijn.

Hopelijk is er begrip voor onze beslissing en kunnen we er met zijn allen een mooie afsluiting van het 800-jarig bestaan van ONS 801-jarig dorp maken op zondag 18 juli 2021! Voor het gehele weekend staat er een mooi en divers feestprogramma te wachten waarbij er voor alle leeftijden iets geregeld is. Voor meer informatie hierover ga je naar www.feestweekendhandel800.nl

Extra informatie over de CoronaCheck-app:
Om toegang te krijgen tot het feestweekend(Feestavond vrijdag, Zomercarnaval Zaterdag, Afsluitende feestavond Zondag) dien je een geldig ticketbewijs te hebben en een geldige QR-code in de CoronaCheck-app. Een geldige QR-code kan op de volgende manieren verkregen worden in de app:

1. Door middel van een negatieve testuitslag van maximaal 40 uur oud op het moment van binnenkomst, via testenvoortoegang.org is het mogelijk om een afspraak(dit is gratis) in te plannen en kan binnen enkele uren na het testen een QR-code worden gegenereerd waarmee toegang tot een evenement mogelijk is;

2. Direct na volledige vaccinatie is het mogelijk om je QR-code te genereren waarmee toegang tot evenementen mogelijk is zonder testen, je beschikt over een volledige vaccinatie als:

– Je 2 vaccinatie voor Pfizer, Moderna en Astra Zeneca hebt gehad;
– Je 1 vaccinatie Janssen hebt gehad;
– Je 1 vaccinatie voor Pfizer, Moderna en Astra Zeneca hebt gehad en je een herstelbewijs van  corona van maximaal 6 maanden oud in bezit hebt.

3. Door in bezit te zijn van een Corona herstelbewijs dat verkregen kan worden 11 dagen na een positieve Corona-test bij de GGD en is geldig tot 180 dagen na de positieve testuitslag. Aan de hand hiervan kan ook een QR-code gegenereerd worden in de CoronaCheck-app.

Voor het Foodtruck Speciaal bier Festival, de jeugdmiddagen en de 55+ dorpslunch gaat het in de terrasvorm door waardoor de CoronaCheck-app niet benodigd is.

Nog geen tickets? Bemachtig ze dan snel via: www.feestweekendhandel800.nl/tickets

Feestweekendcommissie Handel 800